Nyheder

sweet-cake-messe-vinder

Prisen for årets flotteste stand

Mustafa Kivrak og Henriette Markussen tager prisen for årets flotteste stand på Vestsjællandsmessen 2014
Sweet Cake – Slagelse café og kagehus er åbnet på Schweizerpladsen. Indehaverne, bageren Mustafa Kivrak og Henriette Markussen, har skabt et succesrigt koncept med lækre og smukke kager.

Derudover kan du nyde sandwich, italiensk is, friskpresset juice og en rigtig god kop kaffe. En chokoladefontæne med flydende chokolade bruges til dekoration af is, kager og drinks!

Cafeen er seneste skud på stammen fra forretningen på Østerbro i Slagelse, der leverer kager til fester – særligt bryllupper. Vil du selv prøve kræfter med kage-faget, har butikken et udvalg af ingredienser og værktøj til amatør-konditoren.

sweet-cake-kager
Den ny café har haft travlt lige fra den første åbningsdag, fortæller Mustafa Kivrak.

– Vi sælger faktisk også rigtig meget ud af huset. Mange vil gerne ha’ en kage med hjem, som de kan spise efter aftensmaden.

sweet-cake-sandwich

Ny café satser på lækre kager

På Schweizerpladsen i Slagelse har Henriette Markussen og Mustafa Kivrak slået dørene op Sweet Cake – Slagelse café og kagehus. – Her skal folk komme og få oplevelsen af at de får en rigtig lækker kage, som de ikke kan få andre steder, fortæller Mustafa Kivrak, udlært bager, med op mod 20 års erfaring indenfor faget.

I caféen satses på flotte og fristende kager samt sandwiches, kvalitetskaffe, friskpresset juice, hjemmelavet italiensk is og desserter m.m.

Samt en chokoladefontæne, med flydende 62% chokolade, som bruges til is, dekoration af kager – eller til frække chokoladeshots med flødeskum på toppen!

Caféen i bymidten udspringer af virksomheden Sweet Cake på Østerbro i Slagelse, med salg af fest- og bryllupskager. Det er også her Mustafa Kivrak producerer de kager og desserter, som sælges i cafeen.

Den indbydende kagemontre byder da også både på et udvalg af cheesecakes – er man ikke til det koncept, er der også kager, hvor osten er erstattet af en lækker fromage. Side om side med bl.a. gulerods- og chokoladekage, træstammer og romkugler m.m.

Forretningen har også en lille afdeling med ingredienser til dem som selv brænder for at fremstille flotte kager – med fondant, figurer, pastafarver m.m.

Kun den perfekte kage er god nok

Skræddersyede kager til enhver anledning: Sweet Cake i Slagelse satser på perfekte kager, hvor der ikke gås på kompromis med kvaliteten

Mustafa Kivrak er bager og har faktisk haft forretning på Slotsgade i Slagelse i nogle år, men ikke gjort det store ud af markedsføringen.

Den ting er der lavet om på, efter Henriette Markussen er blevet partner i forretningen, som officielt åbnede på Østerbro 67 den 1. februar i år.

– Vi kendte hinanden på forhånd. Jeg er ikke udlært bager, men er ufatteligt kreativ, og har arbejdet indenfor handel i mange år. Det mente vi var en god kombination, fortæller Henriette.

Forretningen på Østerbro er godt rustet til opgaven. Et stort lokale bag selve forretningen er renoveret fra gulv til loft og forvandlet til et stort og skinnende rent bageri med diverse maskiner og et væld af forskellige pynteeffekter i snorlige “værktøjskasser”.

– Vi laver alle former for kager – til bryllup, forlovelse, jubilæum, fødselsdag, barnedåb, logokager til virksomheder, cupcakes og muffins m.m. Men ikke decideret bagerbrød, understreges det.

Kunden i centrum

– Vi går meget op i kvaliteten. Både mht. råvarer og i forhold til det den enkelte kunde ønsker. Det er vigtigt for os at kunden er i centrum, pointerer Mustafa og Henriette.

Vi bruger råvarer fra bl.a. Odense Marcipan, og hver enkelt kage er individuel – der er ikke noget der er “standard”. Kagerne består af friskbagte bunde og hjemmelavede fromager med forskellige slags smag.

– Alt efter hvad kunden ønsker: bær, chokolade, nødder m.m., det er kun fantasien, der sætter grænser.

Kagerne overtrækkes med fondant eller marcipan og pyntes efter ønske.

– Kunderne kommer med f.eks. billeder, men selvfølgelig har vi også en masse gode ideer, fortæller Henriette.

De mindre kager kan bestilles fra dag til dag.

Er det større kager, som f. eks. bryllupskager, vil vi gerne vide det 14 dage i forvejen, fortæller Henriette Markussen.

– Her tilbyder vi også gratis prøvesmagninger i forbindelse med købet, hvor kunderne kan smage på 3-6 fromager, så de får valgt præcis det de gerne vil ha’.

De to kageeksperter har haft travlt siden åbningen – der er blevet leveret kager til nær og fjern på det meste af Sjælland.

– Vi leverer på hele Sjælland – og i Slagelse leverer vi gratis til døren, fortæller Mustafa Kivrak.

Forretningen er åben efter aftale. – Men vi er her næsten altid, så man kan også ringe, når man står herude.